Kina tvunget til tiltak mot Trump-toll

Kina ser seg tvunget til gjøre tiltak mot USA.

Kina vil svare på USAs nye toll. Dermed trappes handelskrigen mellom landene ytterligere opp.President Donald Trump har varslet en toll på 10 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar. Den trer i kraft fra og med neste uke.– For å sikre sine legitime rettigheter, har ikke Kina noe annet valg enn å treffe mottiltak, heter det i en uttalelse fra handelsdepartementet i Beijing.Hvis ikke USA får innrømmelser fra Kina, vil landet øke tollsatsen til 25 prosent fra 1. januar. USA har også advart Kina mot å svare med mottiltak:– Videre, om Kina kommer med gjengjeldelser mot våre bønder og annen industri, vil vi øyeblikkelig gå til fase tre, som er ytterligere toll på varer verdt rundt 267 milliarder dollar, sa Trump mandag.