I det norske moblimarkedet er det bare Telenor og Telia som har god inntjening. I de mindre selskapene som leier nett av de to kjempene renner pengene ut, skriver.- I telesektoren har man en oppbyggingsfase som gjør at selskapene i denne fasen naturlig vil gå med underskudd. Samtidig må det legges til grunn at selskaper som går inn i dette markedet gjør det for å etablere lønnsom virksomhet på sikt, sier Hans Jørgen Enger, seksjonssjef i konkurranseavdelingen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).Avisens oversikt viser at Saga Mobil hadde en resultatmargin på minus 87,5 prosent i 2017, mens Chili Mobil lå på minus 78,3 prosent.Ice, som bygger Norges tredje landsdekkende mobilnett, hadde store utbyggingskostnader og fikk 803 millioner kroner i underskudd i fjor.Selskapet Phonect skiller seg ifølge DN ut blant de små som den eneste med overskudd. Selskapet har 10.000 bedriftskunder på IP-telefoni, og ble i fjor høst også mobiltelefoniaktør.