Over 2000 nordmenn har reservert Mercedes-Benz´ elektriske suv (EQC) for 20.019 kroner. I en epost sendt ut torsdag opplyser Mercedes-Benz Norge ifølge DN at selskapet vil refundere hele reservasjonsbeløpet. I alt dreier det seg om over 40 millioner kroner.«For å prioritere kunder med en reell interesse for EQC innførte vi et reservasjonsbeløp på 20.019 kroner. Denne ordningen har fungert etter hensikten, men vi ønsker ikke å sitte på pengene dine lenger enn nødvendig», heter det.Pr- og informasjonsansvarlig Audun Hermansen i Mercedes-Benz Norge bekrefter overfor avisen at selskapet har ønsket å bruke depositumet for å skille ut de reelt interesserte.- Det koker rett og slett ned til at Mercedes-Benz er et høyinteressemerke og at elbil ikke er uattraktivt i Norge om dagen, sier Hermansen til avisen.- Den siste kanselleringen var før sommeren, og siden mars har kun syv kansellert. Så det har ikke vært noen flukt, eller der vi ønsker å komme folk i forkjøpet, sier han videre.