<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LO ber om en ny politikk for næringslivet

Effektene av skattekutt har ikke gitt nok nye arbeidsplasser, mener LO, som vil ha mer satsing på teknologi og kompetanse i statsbudsjettet.

Publisert 26. sep. 2018 kl. 15.42
Oppdatert 26. sep. 2018 klokken 15.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord

Landsorganisasjonen (LO) tegner et bilde av at norsk økonomi er i en veldig sårbar posisjon, i sine økonomiske prognoser. De viser blant annet den svakeste konjunkturoppgangen i norsk økonomi som arbeidstakerorganisasjonen har registrert.– Vi er bekymret for at bærekraften for de arbeidsplassene vi har skapt er svak, at kompetansenivået er for lavt og at sammensetningen av næringsstrukturen er feil i forhold til de omstillingsoppgavene vi har foran oss, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad.Til tross for både store skatteletter og lavt rentenivå de siste årene, så har investeringene i nye, produktive arbeidsplasser uteblitt. Nå etterspør LO en ny næringslivspolitikk som skal fremme næringslivsinvesteringer og investeringer i teknologi og kompetanse, og ber regjeringen satse mer på dette i statsbudsjettet som legges fram 8. oktober.(©NTB)