- Nå går det heftig for seg

VIDAR RUUD

Lakseselskap må slakte fisk som følge av luseproblem.

- Jeg føler det har eksplodert de siste ukene, sier driftsleder ved Salaks, Kent Inge Bekkeli, til iLaks.Lusepresset har økt betydelig i Sør-troms. For Salaks og naboaktørene, deriblant Salmar, Nordlaks, Gratanglaks/Kleiva Fiskefarm og Northern Lights Salmon, har lus blitt et alvorlig problem.- Det har gått fra en veldig behagelig situasjon til litt mye på kort tid. Nå går det hefitg for seg, sier Kjetil Olsen, fiskehelsebiolog i MarinHelse, til avisen.Det er i indre sørligere del av Troms at problemet er størst.- Vi gjennomfører behandlinger og har god kontroll på lusa. Vi registrerer en økning, sier konserndirektør i SalMar, Roger Bekken, til iLaks.Situasjonen har nå blitt så alvorlig at Salaks ser seg nødt til å slakte fisk. Bekkeli peker på sin grønne konsesjon som har lusegrense på 0,2, mens aktørene rundt har 0,5-grense.


Les også