New Yorks alternativ-avis Village Voice går inn

Den legendariske New York-avisa Village Voice går inn etter 63 år som talerør for storbyens kunstnere og alternative bevegelser.

In this Nov. 27, 2013 photo, plastic newspaper boxes for The Village Voice stand along a Manhattan sidewalk in New York. Village Voice publisher Peter Barbey announced on Friday, Aug. 31, 2018, that the venerable alternative weekly will cease publication. The announcement comes three years after Barbey bought the paper and one year after it ceased publishing in print. (AP Photo/Mark Lennihan) Mark Lennihan
Næringsliv
Utgiveren Peter Barbey kunngjorde fredag at avisa går inn for godt, ett år etter at den sluttet å trykke papirutgaven og bare fortsatte på nett.Åtte av de gjenværende 18 ansatte mister jobben, mens resten skal fortsette for å digitalisere hele arkivet.The Voice ble startet i Greenwich Village i 1955 av en gruppe som inkluderte forfatteren Norman Mailer. I en periode hadde den et opplag på 250.000 og noen av USAs beste gravejournalister og musikkanmeldere.Avisa var kjent for aggressiv journalistikk og omfattende dekning av musikk og teater, og den var også et viktig talerør for New Yorks homofile, og nesten helt fra starten trykket den også de satiriske karikaturene til Jules Feiffer.Tre ganger ble avisa belønnet med Pulitzer-priser, blant annet for en serie reportasjer om aids i Afrika.Avisa var i årevis en pest og en plage for tidligere borgermester Rudy Giuliani og president Donald Trump, som i mange år har vært en omstridt eiendomsmogul i byen.(©NTB)