NSB: God drift, men svakere punktlighet og trøbbel for CargoNet

NSB leverer stort sett gode resultater i sin rapport offentliggjort fredag, men sliter med punktligheten og datterselskapet CargoNet

NSB-konsernet har et driftsresultat på 609 millioner kroner etter 2018s første åtte måneder. Det beskrives som tilfredsstillende.I godsvirksomheten CargoNet står det dårligere til. Driftsresultatet er minus 64 millioner kroner, som er en forverring på 32 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2017.– Resultatet for årets åtte første måneder er preget av stor vekst i antall reiser for persontog, stabil og god drift i buss og en fortsatt krevende situasjon i CargoNet, sier konsernsjef Geir Isaksen.Antall reiser med persontog har økt åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I tall vil det si at det så langt i år har blitt gjennomført 45,5 millioner togseier med NSB i Norge, 3,4 millioner mer enn i samme periode i fjor.Denne økningen har ført til trøbbel.– Det er hyggelig at stadig flere ønsker å reise med tog. Det gjør at det kan bli trangt på togene i rushtiden. Samtidig opplever vi redusert punktlighet, noe verken kundene eller vi er fornøyde med. Det er hovedårsaken til at kundetilfredsheten synker fra 76 til 71 prosent i perioden, forklarer Isaksen.CargoNet får hard konkurranse fra utlandet og etter de svake resultatene må selskapet nå ty til grep for å snu utviklingen.Hovedtiltakene det er snakk om, er færre avganger, prisjustering og om lag 50 færre ansatte.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også