Sats henter tidligere Finn-topp - skal ta trening ut i Europa

Sondre Gravir slutter etter 11 år i Schibsted og går til Sats, hvor eierne forbereder internasjonal ekspansjon og børsnotering.

Næringsliv
Finansavisen– Det er alltid vanskelig å ta en sånn beslutning. Det føles aldri helt riktig, men når muligheten til å lede Sats videre i denne vekstfasen kom, synes jeg det var veldig spennende, sier Gravir.Treningssenterkjeden har over 600.000 medlemmer og 240 sentre i Norden.Med en multippel på 9–10 ganger EBITDA er selskapet verdt rundt 4,5 milliarder kroner, med fjorårets inntjening lagt til grunn.I fjor ble det snudd til et overskudd på 165 millioner kroner.
: I slutten av august meldte Sats Group at Olav Thorstad går av som konsernsjef etter ti år i treningskjempen.I går ble det kjent at Sondre Gravir (40) er ansatt som ny konsernsjef og tiltrer 22. oktober.Han kommer fra stillingen som adm. direktør for Schibsteds markedsplasser på tvers av 19 land i Europa og Latin-Amerika. Tidligere har han vært adm. direktør i Bergens Tidende, Aftenposten og Finn.no, gjennom sine 11 år i Schibsted.– Jeg synes jeg kan slutte i Schibsted med en god følelse. Schibsted er i rivende utvikling, og veksten er sterk, sier Gravir, som skal fortsette i styret i Finn.no.– Jeg brenner for Schibsted og det vil jeg også gjøre i årene fremover, om enn fra sidelinjen. Jeg er glad for å fortsette i styret, sier han.Ser mot EuropaSats eies av Altor Fund III og danske TryghedsGruppen. Konsernet hadde en omsetning på 3,25 milliarder kroner i fjor, og består blant annet av Sats Elixia og Fresh Fitness i Norge, Sats i Sverige og Elixia i Finland.Sats kjøpte også den danske treningssenterkjeden Fitness DK for 100 millioner danske kroner i sommer.– Selskapet har en offensiv vekststrategi og en ambisjon om å bli den ledende treningssenterkjeden i Europa. Jeg har jobbet på tvers av alle Schibsteds markedsplasser globalt, og det blir spennende å konkretisere ambisjonen om å bli en ledende aktør i Europa, sier Gravir.Hans samlede Schibsted-lønn var på rett over 7 millioner kroner i fjor, en økning på 9,46 prosent fra året før.Vil på børsFinansavisen omtalte i januar at rådgivere allerede hadde begynt å forberede en børsnotering eller salg av Sats Elixia. Altor-partner og styreleder i SatsElixia,Hugo Maurstad, mente imidlertid at treningskjeden ikke var fullt ut salgsmoden ennå.I april opplyste Maurstad at eierne ser for seg en partiell exit i form av børsnotering i slutten av 2019 eller 2020.Altor kjøpte Elixia for 2,2 milliarder kroner inkludert gjeld i 2011, før Elixia i 2014 fusjonerte med Sats, som var eid av TryghedsGruppen.Morselskapet HFN Group endte med et underskudd på 70 millioner i 2016.– Vi forventer forbedring i ytterligere et par år til, sa Maurstad til Finansavisen i april.