Skal arrangere fotball-VM i 2024

FILE - The April 15, 2016 file photo shows the President of German Soccer Federation Reinhard Grindel, left, posing with the coach of German national soccer team Joachim Loew after a meeting of the German Football Federation DFB in Frankfurt, Germany. UEFA will decide Thursday, Sept 27, 2018 on the host country for the 2024 soccer Euro. (AP Photo/Michael Probst, file) Michael Probst
Næringsliv

Tyskland ble torsdag stemt fram som arrangør av EM i fotball for menn i 2024.Dermed landet medlemmene på det trygge valget under Det europeiske fotballforbundets (UEFA) styremøte i Nyon. Tyskland var klar favoritt i valget mot Tyrkia, som ble ansett som et mer usikkert kort.- Vi har hatt to veldig sterke bud. To store fotballnasjoner som slåss om EM. Dessverre kan bare én av dem arrangere EM i 2024, sa UEFA-president Aleksander Ceferin da han presenterte Tyskland som arrangør.Tyskerne har fra før betydelig erfaring i å arrangere fotballmesterskap og andre store idrettsarrangementer. Fotball-VM i 2006 gikk i Tyskland, mens Vest-Tyskland arrangerte VM i 1974 og EM i 1988.Tyrkia har til sammenligning aldri arrangert et internasjonalt fotballmesterskap. I evalueringsrapporten av kandidatene har UEFA blant annet poengtert at Tyskland allerede har alt på plass for å kunne arrangere en vellykket turnering.Det var knyttet en del ekstra spenning til valget på grunn av det anstrengte forholdet mellom nettopp Tyskland og Tyrkia. Ikke mindre spesielt ble det av at EM-tildelingen tilfeldigvis sammenfaller med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans statsbesøk i Tyskland.Tyske politikere har flere ganger vært sterkt kritisk til Tyrkia under Erdogans ledelse, ikke minst på grunn av det de anser som menneskerettighetsbrudd.Neste fotball-EM arrangeres sommeren 2020 og skal fordeles mellom byer i tolv ulike land i Europa. Deretter er det Tysklands tur fire år senere.(©NTB)

fotball
fotball-vm
Nyheter
Næringsliv