- Telenor-uro ikke en sak for departementet

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener den interne uroen i Telenor ikke er en sak for departementet, men for styret.

Det sier han til DN etter at det torsdag ble kjent at styreleder i Telenor, Gunn Wærstad, har gitt en orientering til Næringsdepartementet om uroen i selskapet.– Dette er ikke en eiersak, men en sak for styret. Min jobb er å forvalte eierskapet, ikke være en løpende kommentator for den daglige driften, sier Isaksen til avisa.Staten ved Næringsdepartementet er største eier i Telenor med 54 prosent.I vår og sommer forsøkte Telenor-sjef Sigve Brekke å bytte ut Berit Svendsen som sjef for Telenor Skandinavia, og tilbød henne alternative jobber, ifølge NRKs kilder. En av dem skal ha vært å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.(©NTB)