Tre selskaper kniver om Sørlandsbanen

NSB er i sluttspurten av konkurransen om å kjøre tog til Sørlandet og Stavanger. Det er også statlige svenske SJ og Hongkong-baserte MTR, ifølge DN.

– Jeg er 100 prosent sikker på at NSB er med i innspurten. SJ og MTR er selskapene som har vært mest «på» organisasjonene med diskusjoner og ønske om opplysninger i det siste. Derfor regner vi med at disse også er i finalen, sier leder Jane Sæthre i fagforeningen Norsk Jernbaneforbund til Dagens Næringsliv.Sent i august bekreftet Jernbanedirektoratet at blant flere tilbydere var tre plukket ut til separate forhandlinger om et endelig tilbud i togkonkurransen.Kontrakten skal etter planen tildeles i oktober. Den innebærer å kjøre togene på strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, med sidegren til Arendal og lokaltrafikk rundt Stavanger.Fungerende direktør for persontrafikkavtaler Svein Horrisland i Jernbanedirektoratet sier han regner med å ha de tre selskapenes endelige tilbud i slutten av september. Horrisland avviser å navngi selskapene som deltar i innspurten.NSB ønsker heller ikke kommentere konkurransen, mens Statens Järnvegar (SJ) ikke har besvart DNs henvendelse.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også