Trygve Svensson ny leder i Agenda

Trygve Svensson blir ny leder i Tankesmien Agenda, ifølge Klassekampen. Han kommer fra jobben som personlig rådgiver for konsernsjefen i Equinor.

Svensson ville søndag ikke kommentere saken overfor Klassekampen , men avisa er kjent med at Agendas styre, ledet av advokat og Ap-politiker Geir Lippestad, har innstilt på Svensson som ny leder.Tankesmien har vært ledet av Marte Gerhardsen siden starten i 2014, men i mai i år gikk hun til jobben som direktør for divisjon Analyse og samfunn i Helsedirektoratet.Trygve Svensson har en politisk bakgrunn først i Sosialistisk Venstreparti, så i Arbeiderpartiet. Han har blant annet vært PR-konsulent i Geelmuyden.Kiese, informasjonsrådgiver og politisk rådgiver i Ap og statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet.Styreleder Geir Lippestad har ikke besvart Klassekampens spørsmål om saken.(©NTB)