Uværet Gordon traff USA som sterk storm

Den tropiske stormen slo inn over fastlandet i USA vest for delstatsgrensa mellom Alabama og Mississippi klokka 22 tirsdag kveld, lokal tid.

Den tropiske stormen Gordon var ventet å bli oppgradert til orkan omtrent når den traff golfkysten, men for å være klassifisert som orkan, må det 32 meter per sekund til. Ifølge The National Hurricane Center var den vedvarende vindstyrken oppe i 30,5 meter per sekund da stormen traff land.Det er ventet at stormen vil avta raskt i styrke når den trekker innover Mississippi og Louisiana onsdag, og videre inn gjennom Arkansas torsdag. Det er videre meldt 100-200 millimeter nedbør i de områdene som berøres av stormen, med melding om stormflo og tilhørende varsel sendt ut.Dermed kan det se ut til at det ikke blir så ille som fryktet denne gangen. Myndighetene i Mississippi og Alabama har i forkant av Gordon erklært unntakstilstand. Folk langs kysten har hamstret inn batteri og vann, og lagt ut sandsekker for å hindre at hjemmene blir oversvømt.(©NTB)