Vil bli en av de største i verden på fornybar energi

Frem til 2025 skal Statkraft investere drøyt ti milliarder kroner i året.

Statkraft har i mange år vært Europas største produsent av fornybar energi. Nå vil konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen bli en av de største i verden, skriver Dagens Næringsliv.- Vi står foran en veldig stor omstilling av energisystemet i verden. Nå oppjusterer vi ambisjonene, sier han til avisen.I fjor vedtok Stortinget en ny utbyttestrategi, der staten skal ha 85 prosent av overskuddet fra vannkraft og 25 prosent av det øvrige. Det gjør at Statkraft-sjefen tør å høyne ambisjonene. Nå venter han investeringer på drøyt ti milliarder kroner i året frem til 2025.Hvor mye som skal investeres i de ulike energiformene vil ikke Rynning-Tønnesen ifølge avisen anslå.- Vi ønsker å være fleksible og se hvilke muligheter som oppstår, men vannkraft kommer til å være den klart viktigste energibæreren også i 2025, sier han til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også