227.000 flere sysselsatte i privat sektor

Nøkkeltall fra USA kom inn sterkere enn ventet. 

Traders Andrew Silverman, left, Gregory Rowe, center, and Robert Charmak share a laugh as they work on the floor of the New York Stock Exchange, Friday, Aug. 31, 2018. Stocks are opening mostly lower on Wall Street, led by declines in banks and energy companies. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 227.000 personer i oktober viser tallene fra undersøkelsen utført av ADP Employer Service.Ifølge vår makrokalender var det på forhånd ventet en oppgang i sysselsettingen på 185.000 personer.Opprinnelig lå konsensus på 230.000, men ble ifølge CNBC revidert ned.Flest nye sysselsatte var det i servicesektoren, hvor det ble rapportert 189.000 nye ansatte. Bygg og anlegg hadde begge 17.000 flere sysselsette.Et annet nøkkeltall som har tikket inn er kostnadsindeksen for arbeidskraften (ECI), som steg 0,8 prosent i tredje kvartal 2018 sammenlignet med foregående kvartal.Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,7 prosent.