Aker BioMarine bygger nytt fartøy i Kina

Det norske selskapet Aker BioMarine bygger sitt nye forsyningsfartøy i Kina. Dette er den andre nybyggingen selskapet investerer i i løpet av de siste to årene.

Prosjektet, med norske leverandører og et kinesisk verft som foreløpig ikke er offentliggjort, omfatter konstruksjonen og endelig montering av fartøyet innen desember 2020.Ved å erstatte sitt eksisterende forsyningsfartøy La Manche, bygges det nye skipet med ny energibesparende og miljøvennlig teknologi. Det er designet for å møte kravene til krillhøsting og de utfordrende forholdene i Antarktis.Det første fartøyet, krilltråleren Antarctic Endurance, sjøsettes tidlig neste år.Samarbeidsavtalen mellom Aker BioMarine og China Overseas Development Association (CODA) sammenfaller med kongeparets besøk i Kina.– Dette er starten på et unikt samarbeid som kombinerer nyskapende teknologier og høyteknologisk kompetanse fra både norske og kinesiske selskaper, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine i en pressemelding.CODAs styreleder Hu Wiping fremhever også betydningen av avtalen.– Vi er glade for å se relasjonene mellom Kina og Norge styrkes og skaper vinn-vinn-løsninger og gjensidige fordeler. Aker BioMarines plan om å bygge et toppmoderne forsyningsfartøy i Kina viser samarbeidsånden mellom de to nasjonene, sier han.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også