Apple-sjefen advarer: Personopplysninger brukes som våpen

Apple-sjef Tim Cook mener USA trenger en streng ny personvernlov à la GDPR i Europa.Personopplysninger er blitt en lukrativ vare for internettgigantene, advarte Cook på en konferanse i Brussel onsdag.– I dag har denne handelen vokst eksplosivt til et dataindustrielt kompleks. Vår egen informasjon, fra det hverdagslige til det dypt personlige, brukes som våpen mot oss med militær effektivitet, sa Cook.– Vi burde ikke pynte på konsekvensene. Dette er overvåking. Og disse lagrene med personopplysninger tjener kun til å berike de selskapene som samler inn opplysningene, fortsatte han.Ifølge Cook bør USA nå lære av EU, som nylig innførte en ny lov om personopplysninger kalt GDPR.– Det er på tide at resten av verden, inkludert mitt hjemland, følger deres eksempel, sa Cook.(©NTB)


Les også