4.948.000 passasjerer fløy til eller fra Avinors 45 lufthavner i september, 2,8 prosent flere enn samme måned i fjor, skriver Avinor på sine hjemmesider.Samtidig gikk antallet flybevegelser ned 5,9 prosent.- Flere passasjerer med færre flygninger skyldes større og fullere fly enn tidligere. Dette er positivt for økonomien til flyselskapene og viser at flyselskapenes innfasing av nyere og større fly bidrar positivt til et mer effektivt luftfartssystem, sier Avinors direktør for trafikkutvikling, Jasper Spruit, i en kommentar.Til utlandet falt chartertrafikken 0,6 prosent, mens rutetrafikken økte 3,6 prosent. Ålesund Lufthavn Vigra viste vei med 6,6 prosent flere passasjerer i september, mens Kristiansand kan vise til 5,6 prosent flere reisende.På Oslo Lufthavn Gardermoen steg trafikken 3,6 prosent sammenlignet med september i fjor. 2.593.000 passasjerer var innom Norges hovedflyplass, noe som utgjør over 52 prosent av Avinors totale trafikk.