Beordrer kontroll av alle Boeing 737 MAX

Myndighetene i Indonesia beordrer kontroll av alle Boeing 737 MAX-maskiner etter ulykken med et Lion Air-fly.

Ted S. Warren

Det er landets transportminister som har tatt avgjørelsen. Han går imidlertid ikke så langt som å sette flyene på bakken.Det var et rundt to måneder gammelt Boeing 737 MAX 8 som styrtet i havet utenfor Jakarta mandag. Alle de 189 om bord er etter alt å dømme omkommet.Data fra flyturen viser at maskinen hadde store problemer under flygningen. Farten varierte og flyet endret også høyde flere ganger før det styrtet.Da flyet dagen før fløy fra Bali til Jakarta, hadde det også store vanskeligheter, opplyser passasjerer som var med.– Vi følte det som om vi var på en berg-og-dal-bane. Noen passasjerer fikk panikk og kastet opp, sier Alon Soetanto, som var om bord.(©NTB)