Bøndene får millioner etter tørkesommeren

Det er så langt utbetalt 123 millioner kroner i erstatning.

Så langt er det utbetalt rundt 123 millioner kroner i erstatning for svikt i avlinger etter den tørre sommeren i år. I snitt er utbetalingen 111.000 kroner, opplyser Landbruksdirektoratet .Fristen for å søke erstatning etter tørkesommeren er 31. oktober, men seksjonssjef Gunn Eide i Landbruksdirektoratet oppfordrer bøndene til å ikke vente til fristen, men søke så raskt de har nødvendig dokumentasjon.– Ved å søke nå er det lettere å få hjelp til å søke, og bøndene får raskere svar, sier Eide.En prognose fra 15. september tilsier at det vil komme over 12.000 søknader om erstatning. En tredel av søknadene ventes å komme fra Oppland, Oslo og Akershus.Prognosene peker også mot at gårdbrukere vil søke erstatninger på over 1,3 milliarder kroner, opplyste direktoratet i september. Beløpet er 200 millioner kroner høyere enn prognosen fra august.Tallet på søknader er vesentlig høyere enn i et gjennomsnittsår, da det kommer rundt 700 søknader om avlingsskadeerstatning.(©NTB)