Britisk milliardær navngitt i metoo- og rasismeskandale

Den britiske motemilliardæren Philip Green er navngitt som mannen som skal ha stanset publiseringen av rasisme- og trakasseringsanklager rettet mot ham.

FILE - In this file photo dated Wednesday, June 5, 2013, Philip Green speaks during an interview at his new Topshop store in Hong Kong. British politician Peter Hain has used British Parliament's free-speech guarantee to name the prominent businessman Philip Green, who according to Hain, is facing employee allegations of sexual harassment and racial abuse and previously secured a court order barring the media from revealing his identity. (AP Photo/Kin Cheung, FILE) Kin Cheung

Green skal ha vunnet fram i en domstol i London om å stanse publiseringen av anklagene og navnet hans, men politikeren Peter Hain tok torsdag i bruk sin «parlamentariske immunitet» da han navnga Green som mannen anklagene er rettet mot.– Det er min plikt å navngi Philip Green som personen mediene ikke kan omtale på grunn av kjennelsen. Denne saken har offentligheten interesse av å kjenne til, sa han i en tale i overhuset i Det britiske parlamentet.Saken fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia etter at The Daily Telegraph tidligere denne uken skrev oppslaget «Den britiske metoo-skandalen som ikke kan avsløres». Green skal ifølge avisen ha brukt 500.000 pund og sju advokater på å holde sitt navn ute av saken.Motemilliardæren selv vil ikke kommentere rettsprosessen eller Hains utspill, men nekter kategorisk for «ulovlig seksuell eller rasistisk» atferd.Green er formann i Arcadia Group, som eier kleskjedene Topshop, Topman, Wallis og Burton. Han har vært involvert i en rekke kontroverser, inkludert anklager om skatteunndragelse, underbetaling og misbruk av ansatte og rasistiske uttalelser om irer.(©NTB)