David Zalubowski

Butikkjeden Sears er konkurs

Den ikoniske amerikanske butikkjeden Sears er konkurs etter 125 års virksomhet. Det var netthandelen som tok knekken på kjedens hundrevis av butikker.

Under navnet Sears & Roebuck ble bedriften grunnlagt i 1886 og bygde etter hvert ut en kjede med stormagasiner i alle avkroker av Nord-Amerika.Selskapet var også det første til å starte postordresalg med grunnlag i en katalog på flere hundre sider som inneholdt alt fra klær til gressklippere.I de siste årene har kjeden imidlertid måttet stenge hundrevis av butikker på grunn av konkurranse fra Amazon og andre nettbutikker.Selskapet er i dyp gjeld og var ikke i stand til å betale et avdrag på 134 millioner dollar som hadde forfall mandag.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også