Det kan bli kronerally

Kronen kan styrke seg vesentlig, tror Nordea Markets' sjeføkonom Kjetil Olsen. Men først må euroen bryte støttenivå.

Den norske kronen styrket seg bittelitt til mot euroen i går, fastslår Nordea Markets' sjeføkonom Kjetil Olsen i dagens morgenrapport.EURNOK nærmer seg ifølge Olsen støttenivået rundt 9,40, et nivå kronen har testen to ganger det siste året uten å ha klart å bryte gjennom. «Kommer et brudd under 9,40 vil vi kanskje se en fortsettelse av den seneste tids kronestyrkelse. Kronen vil da handle mer på linje med fundamentalene, som tilsier en vesentlig kronestyrkelse fra det nåværende nivå», skriver Olsen.«Oljeprisen har vært på vei opp en stund, men det er først nylig det har gitt en positiv effekt på NOK. Vi tror det skyldes at negative spillover-effekter fra SEK dominerte NOK», skrev Nordea i en oppdatering tirsdag.