Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 28. oktober.

AP Photo

Nordland KrF holder ekstraordinært årsmøteKrF-leder Knut Arild Hareide stakk av med klart flest delegater etter de fem valgene på KrFs «superlørdag». Men beregninger viser jevn kamp helt til slutt.Søndag skal Nordland KrF velge sine delegater i Bodø. Innledninger holdes av Kjell Ingolf Ropstad, Tore Storehaug og Hans Fredrik Grøvan. Møtet er antatt ferdig klokka 17.Presidentvalg i BrasilI dag er det andre og avgjørende runde i presidentvalget i Brasil. Den høyreorienterte kandidaten Jair Bolsonaro er favoritt etter å ha vunnet første valgrunde med 46,7 prosent av stemmene. Utfordreren Fernando Haddad fra sosialistpartiet fikk 28,5 prosent.Mange unge brasilianere frykter at Bolsonaro kan bringe tilbake et autoritært regime i landet. Tusenvis av motstandere har de siste dagene demonstrert mot kandidaten.Delstatsvalg i HessenI dag går velgerne i delstaten til urnene og resultatet følges med stor spenning i en tid da statsminister Angela Merkels nasjonale storkoalisjon strever med indre spenninger og utfordres fra fløyene.Merkels parti CDU ligger svært dårlig an ifølge meningsmålingene.Norges og Sveriges forsvarsministre besøker NATO-øvelseForsvarsminister Frank Bakke-Jensen og hans svenske kollega Peter Hultqvist besøker svensk multinasjonal styrke sør for Røros.Sverige deltar i øvelsen Trident Juncture med en hel brigade. Brigaden er forsterket med et finsk lett infanterikompani.100-årsmarkering av dannelsen av det tidligere TsjekkoslovakiaJubileet markeres med en militærparade i Praha hvor blant andre USAs forsvarsminister Jim Mattis vil være til stede.Tsjekkoslovakia ble dannet i oktober 1918 ved å rive seg løs fra Østerrike-Ungarn. I 1993 ble landet på fredelig vis delt i to – Tsjekkia og Slovakia. Lørdag besøkte Frankrikes president Emmanuel Macron Bratislava og Praha for å markere jubileet.(©NTB)