Gjelden til Ola Nordmann vokser

Nordmenns gjeld vokste 5,6 prosent i september.

Kredittindikatoren (K2), som måler hvor stor innenlandsk bruttogjeld næringsliv, husholdninger og kommuner har, viste ifølge SSB en vekst på 5,6 prosent de seneste 12 månedene frem til utgangen av september.I forrige 12-månedersperiode steg kredittindikatoren med 5,9 prosent.12-månedersveksten i husholdningenes innenlandske bruttogjeld var 5,9 prosent ved utgangen av måneden, sammenlignet med 5,8 prosent i august.Bruttogjelden til ikke-finansielle foretak steg 5,2 prosent på 12 måneder, mot 6,6 prosent måneden før.For kommuneforvaltningen steg bruttogjelden 4,6 prosent, opp fra 4,5 prosent i august.Les mer hos SSB. PengmengdenTolvmånedersveksten i pengemengden M3 var 2,8 prosent fram til utgangen av september i år, ned fra 3,3 prosent måneden før, melder SSB.Husholdningenes pengemengdevekst var 5,2 prosent i samme periode, ned fra 5,3 prosent fram til utgangen av august 2018.Les mer hos SSB.