IMF-sjefen vil ikke droppe møte i Saudi-Arabia

IMFs leder Christine Lagarde sier hun er forferdet over forsvinningen til Jamal Khashoggi, men vil likevel gjennomføre et planlagt møte i Saudi-Arabia.

Managing Director of International Monetary Fund (IMF) Christine Lagarde talks during Empowering Women in the Workplace panel discussion in Bali, Indonesia Tuesday, Oct. 9, 2018. (AP Photo/Firdia Lisnawati) Firdia Lisnawati
Næringsliv

– Forferdelige ting blir rapportert, og jeg er forferdet, sa Lagarde lørdag under møtene til Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken på Bali i Indonesia.– Men jeg er nødt til å håndtere IMFs virksomhet i alle verdenshjørner og med mange regjeringer, la hun til.Lagarde har derfor ikke tenkt å droppe en planlagt konferanse i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh senere denne måneden. Konferansen kalles «Davos in the Desert» – inspirert av Verdens økonomiske forum som hvert år holdes i Davos i Sveits.Den kjente saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi har vært forsvunnet siden han 2. oktober gikk inn på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i Tyrkia.Kilder i det tyrkiske statsapparatet mener han ble drept og deretter partert av saudiarabiske agenter inne på konsulatet. Myndighetene i Saudi-Arabia avviser anklagene.(©NTB)

saudi-arabia
imf
det internasjonale pengefondet
christine lagarde
Nyheter
Politikk
Næringsliv