Kvinne tiltalt for å ha tatt 148 mobiler fra arbeidsgiveren

En kvinne i 30-årene må i neste uke møte i retten, tiltalt for å ha bestilt mobiltelefoner til en verdi av 1,2 millioner kroner på jobben og tatt dem med seg.

Kvinnen risikerer fengselsstraff for grov økonomisk utroskap. Hun var leder for en avdeling i en bedrift da mobilene forsvant.– I perioden 15. september 2015 til 3. februar 2016 bestilte hun, for sin arbeidsgivers regning, 148 mobiltelefoner av typen iPhone 6 og iPhone 65 til en samlet verdi av kroner 1.252.381. Innkjøpene ble gjort i strid med selskapets interesser i det hun beholdt og/eller solgte mobiltelefonene videre for å skaffe seg selv eller andre vinning, heter det i tiltalen.Det legges vekt på at utroskapen anses som grov, fordi den innebar et brudd med «den særlige tillit som fulgte med hennes stilling».Saken skal opp i Oslo tingrett førstkommende onsdag.