De største bistandsorganisasjonene i Norge hadde samlet over ti milliarder kroner i inntekter og en samlet bokført egenkapital på over fem milliarder kroner i 2017.  har sett på hva norske bistandstopper tjener. Jan Tellef Thorleifsson begynte i ny jobb som sjef for Norfund på mandag. Med en lønn på 2.800.000 kroner, som er 300.000 kroner mer i lønn enn sin forgjenger Kjell Roland, er han den best betalte bistandstoppen i Norge.- Norfunds belønningssystem er innrettet for å tiltrekke og beholde kompetente medarbeidere og ledere. Vårt mål er at ledende ansatte i Norfund skal ha lønnsbetingelser som er konkurransedyktige, men at vi ikke skal være lønnsledende, sier styreleder i Norfund, Kristin Clemet, til Nettavisen.Bistandstopp Jan Egeland er generalsekretær i Flyktninghjelpen. Kommunikasjonsrådgiver i Flyktninghjelpen, Tiril Skarstein, skriver i en e-post til Nettavisen at Egeland hadde en årslønn på 1.350.000 kroner i 2017. Hun opplyser at Flyktninghjelpen ga hjelp til nærmere ni millioner mennesker.Jon Lomøy er direktør i Norad og fikk ifølge  en lønn på 1.320.000 i 2017. Norad opplyser til Nettavisen at det er Utenriksdepartementet som fastsetter lønnen til Norad-direktøren.