Spionsiktet russer tilbake i Moskva

Den løslatte, spionsiktede russeren Mikhail Botsjkarev var lørdag tilbake i hjemlandet. – Jeg visste at det ville gå bra, sier han.

Ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti møtte Botsjkarev russiske medier da han ankom lørdag. Han forteller at han i starten ikke forsto hvorfor han ble pågrepet, melder NRK .– Jeg visste at det ville gå bra, fordi jeg er helt uskyldig, sier han.Russeren er fortsatt siktet for brudd på straffelovens paragraf 121 om etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter, men ble løslatt fra varetekt fredag. Han hadde vært deltaker på et IT-seminar i Stortinget i regi av Det europeiske senter for parlamentarisk forskning og dokumentasjon (ECPRD) da han ble pågrepet 21. september.Russlands ambassade i Norge la fredag ut en melding på Facebook med krav om en unnskyldning fra norsk side.(©NTB)


Les også