- To grunner til at norske banker er ekstra utsatt for hvitvasking

Tidligere Økokrim-direktør Erling Grimstad mener norske banker må forsvare seg bedre.

Korrupsjonsjeger og fondsforvalter Bill Browder i London-baserte Hermitage Capital Management mener Nordea har hvitvasket inntil 1,5 milliarder kroner fra kriminelle aktører i Russland. Det står i en ny anmeldelse levert til svenske Økokrim – Ekobrottsmyndigheten – tirsdag, skriver DN.Tidligere i høst ble Danske Bank involvert i en hvitvaskingsskandale.Tidligere Økokrim-direktør Erling Grimstad nevner i et intervju med DN to årsaker til at norske banker er spesielt utsatt, og må sikre seg bedre:– For det første har Norge egen valuta, og det gjør det mulig å fjerne spor ved å veksle om til norske kroner og veksle videre til en internasjonal valuta, sier Grimstad til DN, og legger til:– Norge har et godt rykte internasjonalt og få land eller institusjoner stiller spørsmål ved transaksjonene som kommer fra Norge.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også