Utbyttefest for Sissel Kyrkjebø

Artisten Sissel Kyrkjebø hentet hjem et nytt millionoverskudd i fjor.

(Kapital:) 40 år etter at hun første gang sto alene på en scene, er Sissel Kyrkjebø fortsatt et av de største navnene i norsk musikkbransje.For mange er spesielt Kyrkjebøs julekonserter en kjær tradisjon. Så var også tilfellet i 2017, da hun ifølge turnéplanen sang i blant annet Oslo og flere danske byer gjennom desember måned.Populariteten bekreftes av resultatregnskapet for sopranens selskap, Early Bird Music, som i fjor nådde nok et millionresultat.De samlede inntektene fra impresariovirksomheten var på 6,9 millioner kroner, mens resultatet etter skatt endte på over 3,7 millioner kroner.Årsresultatet er riktignok svakere enn året i forveien, da bunnlinjen viste et overskudd på mer enn fem millioner kroner, men betydelig sterkere enn de foregående årene. Det åpnet også for syvsifret dividende. Totalt har Kyrkjebø kunnet hente ut 8,7 millioner kroner i utbytte over en toårsperiode, og nærmere 9,5 millioner de siste fem årene.Brøt med managementetSissel Kyrkjebø har de siste årene tatt større eierskap til egen karriere. Dagbladet kunne i 2012 melde at den da 42 år gamle sangerinnen brøt med managementselskapet Continental Artist Management for å bygge opp Early Bird Music.Kyrkjebø er selv styreleder i selskapet. Hennes ektemann, den profilerte skatterettsadvokaten Ernst Ravnaas, er daglig leder. De to ble i fjor kompensert med henholdsvis 230.000 og 250.000 kroner.I 2017 ble det i tillegg utbetalt rundt 600.000 kroner i lønn, fordelt på ett årsverk.Kapital har ikke lykkes med å komme i kontakt med Kyrkjebø og Ravnaas i anledning denne saken.Ny juleturnéTross suksessen er det ingenting som tyder på at Sissel Kyrkjebø hviler på laurbærene. I en pressemelding fremgår det at turneen “Sissels jul” gjester Sverige, Norge, Danmark og Tyskland i november og desember i år.Ifølge Bergens Tidende er det snakk om 19 spillesteder, og det søkes nå etter lokale talenter som kan medvirke under disse konsertene.– Jeg lytter etter stemmer som kan være en fin match med min egen. Gjerne kontraster – sist gang var det alt fra folkesangere til popmusikere med. Noen hadde vært med i “Idol” tidligere og var vant med å stå på en scene, mens andre syntes det var helt forferdelig, sier Kyrkjebø til avisen.