Widerøe varsler nye rutekutt i 2019

Widerøe-sjef Stein Nilsen sier 18 av selskapets 23 kommersielle kortbaneruter går med tap og varsler rutekutt fra januar.

– 18 av 23 kommersielle kortbaneruter vi driver i dag er ikke lønnsomme, sa Widerøe-sjefen under et debattarrangement om norsk luftfart i regi av Polyteknisk forening i Oslo sentrum mandag kveld.Nilsen hadde ifølge E24 håpet på kutt i flypassasjeravgiften i statsbudsjettet for 2019.– Det skjedde ikke, så nå er det slutt og vi skrider til verket, sa han.I forslaget til statsbudsjettet ble det kun foreslått en liten justering fra 83 til 75 kroner for Europa- og innenriksruter.Widerøe-sjefen vil ikke si om kuttet betyr redusert frekvens på ruter, eller om selskapet vil kutte ruter helt.– Det har jeg ingen kommentar til nå, men det er noe vi skal jobbe med og forhåpentligvis avklare innen utgangen av november. Endringene vil tre i kraft fra og med januar 2019, sier Nilsen til E24.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også