Danske Karstensens Skibsværft skal bygge og designe to nye fiskefartøy for trål- og notfiske til to islandske rederier. Rolls-Royce Commercial Marine har fått oppdraget med å levere en omfattende pakke med skipsutstyr til begge skipene, fremgår det av en melding.De to fiskefartøyene på 88 meter vil bli utstyrt med fremdriftsmotorer, propulsjon, styremaskin, ror og vinsjer, samt tilhørende kontrollsystemer fra Rolls-Royce. Utstyret skal leveres fra tre av konsernets 10 lokasjoner i Norge: Bergen, Ulsteinvik, og Brattvåg. I tillegg inkluderer pakken leveranser fra virksomhetens fabrikk i Sverige.Det ene skipet får navnet Vilhelm Þorsteinsson og skal leveres til rederiet Samherji, mens det andre får navnet Börkur og bygges for rederiet Sildarvinnslan. Rolls-Royce har jobbet med islandske fiskebåtredere i flere år med utvikling av avanserte skip.– Vi ser absolutt fram til det videre samarbeidet, danske Karstensen har lange erfaring med å bygge denne typen tonnasje. De to trålerne får topp moderne og energieffektive systemer utviklet for trålfiske i tøffe omgivelser, sier systemdirektør Asbjørn Skaro, Rolls-Royce Commercial Marine.Vilhelm Þorsteinsson er planlagt levert fra verftet i juni 2020, mens levering av Börkur er planlagt til desember samme år.