Cruiseskipskaptein ilagt massiv bot for luftforurensing

Kapteinen på et britisk-amerikansk cruiseskip er ilagt en bot på 100.000 euro i Frankrike for omfattende luftforurensing.

Næringsliv

Mandagens kjennelse i en domstol i Marseille er den første i sitt slag i fransk rettsvesen.Ifølge domstolen lot kapteinen på cruiseskipet Azura, som eies av det britisk-amerikanske rederiet P & O Cruises, skipet forbrenne drivstoff som igjen førte til altfor høye utslipp av svovel.Utslippene ble registrert i mars i år i forbindelse med en stikkprøve der det også ble avdekket at skipet hadde uautorisert bunkerolje om bord.Franske myndigheter har skjerpet kampen mot forurensende utslipp fra cruiseskip, og det førte til at påtalemyndigheten tok ut tiltale mot kapteinen på Azura.(©NTB)

cruiseskip
Nyheter
Næringsliv