- Det kan ikke være helt ulovlig det heller

Eiendomsmilliardær er saksøkt for å ha kjøpt fire leiligheter av en eldre dame til underpris.

For to uker siden omtalte Finansavisen Edgar Haugen som for fire år siden kjøpte fire leiligheter av en avdød kvinne , for totalt 13,5 millioner kroner. Kvinnens datter har nå gått til sak mot Haugen, og hevder han betalte underpris for leilighetene. Ifølge sluttinnlegget levert inn til Oslo tingrett var taksten nærmere 17 millioner kroner til sammen, mens antatt markedsverdi på salgstidspunktet skal ha vært like over 17,7 millioner.Datteren, Anette Langaas, krever 8,2 millioner kroner i erstatning av eiendomsinvestoren. - Det var de som tilbød oss å kjøpe leilighetene til en samlet pris. Hadde den prisen vært latterlig lav ville jeg selvsagt reagert, men det var den altså ikke. Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt, uttalte eiendomsinvestor Edgar Haugen til Finansavisen.Ifølge DN forklarte Langaas i retten tirsdag at moren flere ganger hadde sagt at hun skulle selge, men ville ikke si til hvem, annet enn at det var en kjekk milliardær. Datteren reagerte på at Haugen umiddelbart etter kjøpet solgte et par av leilighetene videre til en venn gjennom blankoskjøter.- Jeg spurte om å få blankoskjøte. Det er ikke noe ulovlig med det. Da slapp jeg å betale 275.000 i dokumentavgift. Ved å selge til ham slapp jeg også 300.000 i meglerprovisjon, sa Haugen ifølge avisen, som mener det nærmest var den eneste måten å tjene noe på eiendomskjøpet.- Jeg satt igjen med 700.000 etter skatt og så skal jeg betale åtte millioner i erstatning. Jeg følte at dere prøvde å presse meg ut. Neste steg var å politianmelde meg. Jeg ville løse det mellom oss. Jeg følte ikke at det var noe som helst mulighet for det, sa Haugen mens han så på Langaas.Anmeldelsen mot Haugen ble ifølge avisen henlagt da ingen straffbare forhold ble bevist.- Her er det to parter som har hatt identisk informasjon. De har sett leilighetene og de har hatt takster. Og (kvinnen som solgte, red.anm.) har vært helt klar over hva hun i sin tid kjøpte leiligheten for, helt klar over hva takstene sa og har vært helt klar over hva hun solgte leilighetene for, sa Haugens advokat Ole Rasmus Asbjørnsen, ifølge avisen.


Les også