Et regjeringsskifte kunne reversert fylkessammenslåingen i nord

Et annet utfall ved KrFs landsmøte ville trolig reversert fylkessammenslåingen mellom Finnmark og Troms. Nå kan saken være avgjort for godt. 

Da Kristelig Folkeparti vedtok å gå inn i dagens regjering på landsmøtet fredag, ble det plutselig langt vanskeligere for Finnmark og Troms å reversere en fylkessammenslåing. Et regjeringsskifte ville trolig vendt om på sammenslåingen.Ifølge Nationen har KrF en avtale med regjeringen om at de skal gjennomføre en regionreform. Det sa kommunepolitiker Torhild Bransdal (KrF) etter landsmøtet.Hun bekrefter overfor avisen at det ikke er grunn for Finnmark å håpe på noen omkamp.Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Finnmark forteller at hun ikke har spekulert i hva som ville skjedd hvis landsmøtet fikk et annet utfall.– Nå er det tatt en avgjørelse. Selvfølgelig var det et lite håp og halmstrå man kunne klamre seg til hvis det ble en annen utvei, sier hun.Parallelt med den politiske prosessen, er det igangsatt en juridisk prosess for å stoppe sammenslåingen. Fylkesordføreren sier hun har liten tro på en slik prosess.– Det tror jeg ikke vil føre fram, og jeg tror ikke en slik sak bør løses på den måten. Den bør i all hovedsak løses politisk. Men når forslaget har kommet opp, syns jeg vi skal gi rom for at rådmannen utreder saken og fremmer den på nytt for fylkestinget, så vi får en grundig behandling av det, sier hun.(©NTB)