Richard Drew

Finansmann anklaget for massiv hvitvasking i Malaysia

Det amerikanske justisdepartementet har tatt ut tiltale mot en finansmann fra Malaysia for hvitvasking av milliarder av dollar.

Malaysieren er på flukt etter at han kom under mistanke. Mannen skal ha drevet med hvitvasking og bestikkelser av store pengebeløp fra et investeringsfond i Malaysia som var opprettet for å fremme økonomisk utvikling i landet.Påtalemyndigheten tiltalte torsdag Low Taek Jho for å stå bak hvitvaskingen.I tillegg opplyste de at en annen finansmann har sagt seg skyldig i å ha vært delaktig i den kriminelle virksomheten, samt arrestasjonen av ytterligere en bankmann i Malaysia. Ifølge BBC dreier det seg om to tidligere ansatte i Goldman Sachs.Tiltalene er de første som er tatt ut i kjølvannet av den verdensomspennende korrupsjonssaken som stammer fra investeringsfondet, kjent som 1MDB.I tillegg har amerikanske myndigheter gått til sivile søksmål for å få tilbake luksusvarer, kontanter og andre gjenstander som ble kjøpt med penger fra fondet.Korrupsjonsanklagene var en medvirkende faktor til valgnederlaget Malaysias statsminister Najib Razak led tidligere i år. Senere har også anklagene blitt rettet mot Razak, noe han har avvist.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også