FNs hovedforsamling ber om at USAs Cuba-embargo avsluttes

USAs hovedforsamling har vedtatt nok et krav om at USAs handelsembargo mot Cuba avsluttes. 

Publisert 1. nov. 2018 kl. 19.00
Oppdatert 1. nov. 2018 klokken 19.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
The United Nations General Assembly meets, Thursday, Nov. 1, 2018 at U.N. headquarters. The General Assembly has overwhelming approved a resolution condemning the American economic embargo of Cuba after rejecting proposed U.S. amendments strongly criticizing the lack of human rights in the island country. (Manuel Elias/United Nations via AP) Manuel Elias

Resolusjonen ble godtatt med 189 mot to stemmer. Moldova og Ukraina valgte å ikke avgi stemme. Det er 27. gang FN ber om at embargoen heves siden den ble innført i 1962.Amerikanske forslag om åtte tillegg med skarp kritikk av menneskerettighetssituasjonen i landet ble forkastet. Det ble holdt egne avstemninger om disse, og USA, Ukraina og Israel var de eneste landene som stemte ja til alle. Marshalløyene stemte ja til en av dem.– USAs regjering har ikke den minste moralske autoritet til å kritisere Cuba eller noe annet land med tanke på menneskerettigheter, sa Cubas utenriksminister Bruno Rodríguez Parrilla.I etterkant av avstemningen sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley at det cubanske folket «igjen er blitt overlatt til Castro-regimets brutale vinder».Tidligere president Barack Obama lettet på sanksjonsregimet mot Cuba i 2015. Donald Trump har imidlertid gjeninnført enkelte av restriksjonene overfor øystaten.Torsdag kunngjorde Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton at USA vil ytterligere skjerpe politikken mot Venezuela, Cuba og Nicaragua, som han omtalte som «tyranniets troika».– Landene representerer de destruktive kreftene av undertrykkelse, sosialisme og diktatur, sa Bolton.(©NTB)