Helge Ingstad mer stabil enn tidligere

KNM Helge Ingstad ligger mer stabilt enn tidligere etter at Forsvaret har sikret fregatten ytterligere med forsterkninger akterut.

Næringsliv

Bergingen av Helge Ingstad kommer stadig nærmere. Som en del av forberedelsene til hevingen av fregatten, har Forsvaret arbeidet gjennom natten med å stabilisere skipet. Ifølge NRK ligger skipet mer stabilt enn tidligere.Etter planen, som ble presentert av forsvaret søndag, skal to kranlektere legge seg på utsiden av fregatten imens den gradvis heises opp. Deretter skal fregatten ned på den nedsenkbare lekteren til Boa Management, hvor den skal tømmes for ammunisjon og annet sensitivt militært materiell, før den slepes trygt til havn.Sjøforsvaret har tidligere kommentert at man har vært heldig med værforholdene i sikringsarbeidet. Værvarselet for de kommende dagene virker også lovende. Det er meldt flau vind og ingen nedbør fram til torsdag.Det gode været har bidratt til å stabilisere skipet, forteller kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Sandberg.– Bevegelsene til fartøyet har minsket i løpet av natten, sier hun til NRK.(©NTB)

Nyheter
Shipping
Samfunn
Næringsliv