Kjøpesenter stenger 13 butikker umiddelbart

Kjøpesenter må stenge 13 butikker umiddelbart på grunn setningsskader.

Gulskogen kjøpesenter i Drammen må stenge 13 butikker midt i åpningen av julehandelen av sikkerhetsmessige grunner. Årsaken er store setningskader i bakken.Setningsskadene har eskalert i det siste og senterledelsen ser seg nødt til å stenge butikkene umiddelbart, skriver Drammens Tidende.Lørdag blir dermed deler av første etasje stengt og lukket for publikum og butikkene må holde stengt i minst et år framover.Det har lenge vært kjent at grunnen under Gulskogen Senter er ustabil, og i oktober ble det satt opp måleutstyr for å følge med på bevegelsene i grunnen. Det er resultatene etter disse målingene som nå fører til stengningen. Butikkeierne fikk den tøffe beskjeden fredag og kan dermed si farvel til årets julehandel.– Setningsskadene har dessverre utviklet seg i en negativ retning. Det er svært beklagelig, men sikkerheten går foran alt, sier senterleder Elisabeth Lohk til avisen.Utbedringene planlegges gjennomført i løpet av 2019, og butikkene vil åpne igjen i slutten av 2019 eller begynnelsen av 2020.(©NTB)