Kjøttforbruket går ned

Etter flere år med økning i kjøttforbruket, går forbruket nå ned. I fjor spiste hver nordmann i snitt 53,3 kilo kjøtt

Det er en nedgang på 0,6 kilo per person fra 2016. 2017 er samtidig det første året siden 2010 at det har vært en nedgang i kjøttforbruket. I 2010 var forbruket på 50,2 kilo per innbygger.Tallene kommer fram i rapporten « Kjøttets tilstand 2018 » som er laget av selskapet Animalia, som eies av Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund.Det er forbruket av storfe, svin og viltkjøtt som er redusert, mens lam og fjærfe har en økning i forbruket.Animalia-direktør Tor Arne Ruud sier til Nationen at oppfordringer til kjøttkutt kan ha hatt en effekt. Han mener likevel at det er for tidlig å fastslå om det blir en varig nedgang i kjøttforbruket.– En nedgang på 0,6 kilo per person er ikke dramatisk. I det store bildet har kjøttforbruket vært ganske stabilt lenge. Nå registrerer vi at det var en nedgang i fjor. Det er ett enkelt år. Vi er mer spente på hvordan det utvikler seg. Det gjenstår å se om dette er en trend, sier Ruud.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også