In this Friday, April 20, 2018, photo, Nissan Chairman Carlos Ghosn speaks during an interview in Hong Kong. Nissan Chairman Carlos Ghosn, who became one of the auto industry's most powerful executives by engineering a turnaround at the Japanese manufacturer, was arrested Monday and will be fired for allegedly underreporting his income and misusing company funds, the automaker said. (AP Photo/Kin Cheung) Kin Cheung

Nissan sparker Carlos Ghosn

Nissans styre har besluttet å avsette Carlos Ghosn som styreleder, ifølge den japanske rikskringkasteren NHK. Ghosn er mistenkt for økonomisk kriminalitet

Nissan hadde satt i gang en intern gransking av 64-åringen etter å ha mottatt et varsel, og har samarbeidet med påtalemyndigheten. Også et annet styremedlem, Greg Kelly, er mistenkt i saken. Begge vil beholde plassene i styret, inntil selskapets generalforsamling har valgt nytt styre.Ghosn ble onsdag varetektsfengslet i ti dager mens etterforskningen pågår.64-åringen er også administrerende direktør for den franske bilprodusenten Renault, men selskapets styre satte tirsdag inn en midlertidig erstatter for ham.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også