In this Friday, April 20, 2018 photo, Nissan Chairman Carlos Ghosn speaks during an interview in Hong Kong. Ghosn, who became one of the auto industry's most powerful executives by engineering a turnaround at the Japanese manufacturer, was arrested Monday and will be fired for allegedly underreporting his income and misusing company funds, the automaker said. (AP Photo/Kin Cheung) Kin Cheung

Nissans styreleder blir sittende i fengsel

Japansk påtalemyndighet har fått medhold i sin begjæring om varetektsfengsling av Nissan-styreleder Carlos Ghosn i ytterligere ti dager, melder japanske medier.

Ghosn ble pågrepet i det han landet med privatfly i Tokyo mandag. Påtalemyndigheten hadde 48 timer på seg på å avgjøre hvorvidt de ville sikte ham, eller be om å holde ham ytterligere ti dager i varetekt for å gjennomføre flere avhør.Ifølge japanske medier fikk påtalemyndigheten onsdag innvilget en forespørsel om utvidet varetekt, men verken de eller domstolen vil bekrefte dette overfor nyhetsbyrået AFP.Ghosn er mistenkt for å ha begått økonomisk kriminalitet i rollen som styreleder for bilprodusenten Nissan. Blant annet er han mistenkt for å ha gitt feilaktige opplysninger i selskapets økonomiske rapporter til japanske myndigheter og underrapportert snaut 379 millioner kroner han har hatt i inntekt mellom 2011 og 2015.Han er ifølge japanske medier også mistenkt for å ha tatt deler av lønnspotten som skulle gå til andre toppsjefer i Nissan. Dessuten skal han ha betalt for lite i leie for boliger selskapet har skaffet ham i Libanon, Paris og Amsterdam, samt en leilighet på eksklusive Copa Cabana i Rio de Janeiro.(©NTB)Se også: Kan Ghosn fortsette som styreleder?Se også: Arrestasjonen av Ghosn truer bilalliansen


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også