Nissans styreleder blir sittende i fengsel

Japansk påtalemyndighet har fått medhold i sin begjæring om varetektsfengsling av Nissan-styreleder Carlos Ghosn i ytterligere ti dager, melder japanske medier.

In this Friday, April 20, 2018 photo, Nissan Chairman Carlos Ghosn speaks during an interview in Hong Kong. Ghosn, who became one of the auto industry's most powerful executives by engineering a turnaround at the Japanese manufacturer, was arrested Monday and will be fired for allegedly underreporting his income and misusing company funds, the automaker said. (AP Photo/Kin Cheung) Kin Cheung

Ghosn ble pågrepet i det han landet med privatfly i Tokyo mandag. Påtalemyndigheten hadde 48 timer på seg på å avgjøre hvorvidt de ville sikte ham, eller be om å holde ham ytterligere ti dager i varetekt for å gjennomføre flere avhør.Ifølge japanske medier fikk påtalemyndigheten onsdag innvilget en forespørsel om utvidet varetekt, men verken de eller domstolen vil bekrefte dette overfor nyhetsbyrået AFP.Ghosn er mistenkt for å ha begått økonomisk kriminalitet i rollen som styreleder for bilprodusenten Nissan. Blant annet er han mistenkt for å ha gitt feilaktige opplysninger i selskapets økonomiske rapporter til japanske myndigheter og underrapportert snaut 379 millioner kroner han har hatt i inntekt mellom 2011 og 2015.Han er ifølge japanske medier også mistenkt for å ha tatt deler av lønnspotten som skulle gå til andre toppsjefer i Nissan. Dessuten skal han ha betalt for lite i leie for boliger selskapet har skaffet ham i Libanon, Paris og Amsterdam, samt en leilighet på eksklusive Copa Cabana i Rio de Janeiro.(©NTB)Se også: Kan Ghosn fortsette som styreleder?Se også: Arrestasjonen av Ghosn truer bilalliansen