- Oljetankeren var i perfekt teknisk stand

Rederiet som eier skipet som kolliderte med KNM Helge Ingstad, sier tankeren er i perfekt teknisk stand.

Næringsliv

Det greske rederiet Tsakos Energy Navigation som eier tankskipet Sola TS sier til Adresseavisen at det ikke er var noe i veien med skipet. De viser også til at skipet hadde los om bord og at ingen av mannskapet sov.– Alle lys virket. Likeledes alle andre tekniske installasjoner, sier pressetalsmann i rederiet Tsakos Patrick Adamson til Adresseavisen .Det 250 meter lange og 44 meter brede oljetankeren  av typen aframax er registrert på Malta, men eies av det greske rederiet . Det ble bygget i 2017.Ifølge Sysla var tankeren under slep på veien ut Hjeltefjorden nordveien fra Stureterminalen da kollisjonen med fregatten skjedde klokka 4.26 natt til torsdag.(©NTB)