Petter Northug kliner til med ny rekord

- Jeg er alltid i humør til å slå en rekord, sier Northug til Kapital.

(Kapital): Petter Northugs selvbiografi har snart passert 80.000 i opplag og skal utgis i både Sverige, Finland og Estland. Svenskene har skyhøye forventninger.- Svenskene og jeg har hatt et nært av-og-på-forhold i mange år. Jeg har jo i hele karrieren min hatt som et av hovedmålene mine å sørge for at svenskene blir skuffa, men jeg har landet på å gjøre et unntak denne gangen, sier Petter Northug til Kapital om svenskenes skyhøye forventninger til ham både som forfatter og i løypa.I skisporet har det ikke gått på skinner for Northug de siste sesongene. Desto mer suksess har han i bokbransjen. Selvbiografien hans, Min historie, som ble utgitt på Pilar Forlag i oktober, selger så godt at den allerede har satt rekord.- Jeg er alltid i humør til å slå en rekord, enten det er i skisporet eller på boklistene, sier Northug til Kapital.Forlagssjef Sarah Natasha Melbye i Pilar Forlag forteller at de ikke engang turte å håpe på den salgsstarten de har fått.- Vi har aldri utgitt en bok som har solgt raskere, og den ligger an til å bli en av årets mest solgte bøker, sier Melbye til Kapital.Selvbiografien Min historie, som han har skrevet sammen med Jonas Forsang, trengte på sin side kun fire salgsdager for å kapre førsteplassen på bokhandlernes bestselgerliste for generell litteratur. Bokens opplag er allerede oppe i 42.000 eksemplarer i Norge. Forlaget opplyser om at den nå er utsolgt fra lageret, og at de har bestilt nytt opplag på 10.500 eksemplar som kommer 19. november og ytterligere 10.000 eksemplarer som kommer den 6. desember. Det gir et totalopplag på imponerende 62.500 bare i Norge før jul.Til sammenligning hadde Petter Stordalens superpopulære selvbiografi Jeg skal fortelle deg min hemmelighet et førsteopplag på 42.000 ved årsskiftet i utgivelsesåret 2015, så Northug kan ifølge Kapital bli historisk.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også