Savnet argentinsk ubåt funnet

Ubåten ARA San Juan som forsvant 15. november i fjor med et mannskap på 44 om bord, har blitt funnet, bekrefter den argentinske marinen.

Etter et år med omfattende leteaksjoner, har ARA San Juan blitt funnet på 800 meters dyp utenfor halvøya Valdes, bekrefter den argentinske marinen lørdag.Ubåten ble funnet av en fjernstyrt undervannsfarkost tilhørende det amerikanske skipet Ocean Infinity.ARA San Juan meldte i november i fjor om tekniske problemer, og kom aldri tilbake til marinebasen den dro fra.– Det ble besluttet å gjøre enda et søk og, takk gud, da ble fartøyet funnet, sier Rodolfo Ramallo som er talsperson for den argentinske marinen.Til sammen 15 nasjoner har underveis vært med i letingen etter ubåten. Også to norske skip har deltatt. Dette er forskningsskipet Seabed Constructor som var med senest i september, og offshoreskipet Skandi Patagonia.(©NTB)