Stenger dørene etter giganttap - utfordrer kommer inn

En av de store kjedene har trukket seg ut av Norges store sportsgate i Oslo etter giganttap. Inn kommer en hurtigvoksende utfordrer.

I området rundt Storgata i Oslo sentrum ligger alle de store sportskjedene. Bjørn Rune Gjelstens sportskjede Sport 1, som de siste ti årene har levert et samlet underskudd på over 40 millioner kroner, har nå valgt å stenge dørene, skriver DN.- Vi har aldri hatt en høyere omsetning enn i 2018, og hadde vi hatt en mer fornuftig husleie, så hadde vi fortsatt driften. Men kontrakten gikk ut, og noen andre var villige til å betale vesentlig mer enn oss, sier Sport 1-sjef Ole-Henrik Skirstad til avisen.Manglende lønnsomhet til tross: Torsdag åpnet Sport Norge butikk i de tidligere Sport 1-lokalene.Sport Norge-sjef Odd Arne Larsen mener ifølge avisen at konsentrasjon om utvalg innenfor fagsporten, samt en litt annerledes forretningsmodell, blir nøkkelen til suksess.- Driftsfilosofien er at pengene skal tjenes i butikkene, og i Sport Norge tar vi vekk hele grossistleddet. Dette vil si at varene vil gå fra leverandør direkte til butikken, noe som gir butikkene gode forutsetninger til å tjene penger samtidig som at vi kan tilby varer til lave priser, sier han til avisen.