<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ikke la utlendinger kjøre tog i Norge

Seks av ti spurte i en undersøkelse mener det er galt at utenlandske togselskap skal kjøre på togstrekninger i Norge i stedet for NSB.

    Publisert 28. nov. 2018 kl. 08.07
    Oppdatert 28. nov. 2018 klokken 08.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord

    I undersøkelsen som Opinion har utført for Dagsavisen  og Frifagbevegelse går det fram at bare 15 prosent av de spurte mener det er greit at utenlandske togselskap skal kjøre på togstrekninger i Norge i stedet for NSB.For 9 prosent av de tusen spurte spiller det ingen rolle hvem som kjører, mens 16 prosent svarer at de ikke vet.– Litt sunn skepsis tar ingen skade av. Det gjør heller ikke de som skal levere nye tilbud til de reisende i Norge. De må være innstilt på at vi er krevende kunder, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) om målingen.Undersøkelsen kommer i kjølvannet av at britiske Go-Ahead vant anbudet over NSB om å kjøre togene på Sørlandsbanen. Mange har reagert på tildelingen, også opposisjonen på Stortinget.Opplysninger om at Go-Ahead scoret lavere på kvalitet enn NSB og svenske SJ i anbudskonkurransen, har utløst sterke reaksjoner.Samferdselsministeren redegjør for prosessen i Stortinget onsdag. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har levert fire spørsmål til den ordinære spørretimen.(©NTB)