Volvo bremser utviklingsplanene i USA

Volvo Cars har redusert planene om nyansettelser ved den nye fabrikken i South Carolina i USA på grunn av Donald Trumps høye tollavgifter mot Kina.

Det kinesisk-eide selskapet åpnet i år Volvos første fabrikk i Charleston med planer om å produsere biler til USA, Kina og Europa. Halvparten av bilene var tenkt å gå til utenlandske markeder.Men etter at Kina økte tollen på importbiler fra USA fra 25 til 40 prosent i handelskrigen med president Donald Trump, gikk planene skeis, skriver USA Today.– Vi trodde Charleston kunne bygge biler for Kina. Det kommer ikke til å fungere, sier administrerende direktør for global handel, Håkan Samuelsen til avisen.Volvo hadde også planer om å ansette 1.500 ansatte ved den nye fabrikken innen 2018, og 4.000 innen noen få år. Nå skal også de planene være berørt, uten at Samuelsen kan si hvor stor reduksjon det er snakk om.(©NTB)