Vurderer midlertidig erstatter for pågrepet toppsjef

In this Oct. 6, 2017, photo, Renault Group CEO Carlos Ghosn listens during a media conference at La Defense business district, outside Paris, France. The arrest of Nissan Motor Co.'s chairman Ghosn on charges he underreported his income and misused company funds caused the company's shares to tumble and shocked many in Japan who view him as something of a hero. (AP Photo/Michel Euler, File) Michel Euler

Styret i Renault møtes til et ekstraordinært møte tirsdag for å diskutere framtiden til den falne toppsjefen Carlos Ghosn.

Ghosn ble mandag pågrepet i Japan, mistenkt for å ha begått økonomisk kriminalitet i rollen som styreleder for Nissan. Den japanske bilprodusenten er delvis eid av franske Renault, der Ghosn er administrerende direktør. Det kan han ikke være lenger, mener Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.– Carlos Ghosn er ikke lenger i en posisjon der han kan lede Renault, konstaterer han i et intervju med fransk radio.Den franske staten eier 15 prosent av Renault.På grunn av mangel på bevis kan Ghosn ikke formelt få sparken, forklarer Le Maire. I stedet vil styret vurdere å sette inn en ny, midlertidig toppleder.Finansministeren opplyser videre at franske skattemyndigheter har undersøkt Ghosn uten at de foreløpig har funnet noe galt. Han vil be japanske myndigheter om å viderebringe informasjonen de har fått fra Nissan.Ifølge Nissan er Ghosn mistenkt for å ha underrapportert inntektene sine i selskapet til japanske myndigheter og dessuten for å ha misbrukt selskapets midler til private formål. Nissans styre skal møtes torsdag.Ghosn er også styreleder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi, et tett samarbeid som blant annet innebærer kryssende eierskap og felles teknologisk utvikling.(©NTB)